Pressemeldingar | Karsten Warholm International 2019

Presse / media

Pressemeldingar

Warholms mesterduell sendes på NRK1

Nå er det klart:

Superduellen mellom Karsten Warholm og regjerende verdensmester Pavel Maslak på 400 meter under KW International i Ulsteinvik neste fredag sendes direkte på NRK1. Sendestart er 18.20 og friidrettshowets første halvtime går på hovedkanalen NRK1. De siste øvelsene vises i sin helhet på NRK.no. 

Foruten Karsten Warholms forsøk på å slå den den triple verdensmesteren skal som kjent også Karoline Bjerkeli Grøvdal, Amalie Iuel og Hedda Hynne i aksjon i stevnet. Alle mot internasjonal motstand. 

Ti minutter tidligere 

TV-sendingen på NRK1, og logistikken den medfører, fører til at stevnestart har blitt flyttet ti minutter fram. Derfor oppfordres alle som har tenkt seg til en fullstappet Ulsteinhall fredag kveld å ankomme senest klokken 18.00.

Startfeltene i lengde for menn og kvinner i Karsten Warholm International i Ulsteinvik fredag 25. januar er nå klare

I herreklassen er det klart at bronsemedaljevinneren fra Berlin-EM sist sommer, ukrainske Serhii Nykyforov, stiller. Han har en personlig rekord på 8.23. Også svenske Andreas Otterling har vært over åtte meter i sin karriere. De møter deler av den norske eliten i form av Trondheims Ingar Kiplesund, Amund Høie Sjursen fra Gneist, Henrik Flåtnes fra Tønsberg og Brede Solberg Stølen fra Ranheim.

I kvinneklassen er det tre sterke utenlandske kort i serbiske Milica Gardasevic, som hoppet 6.64 sist sommer og vant junior-EM i 2017, svenske Malin Malmbrandt og ungarske Anastasia Nguyen.
Kristina Reppe fra Ranheim er det sterkeste norske kortet med 6.07 sist sommer. Hun får med seg klubbvenninnen Mia Guldteig Lien og hjemmetrioen Johanne Rise Kvalen, Caroline Amalie Sætre og Anna Garnes Kleven fra Dimna.

Spørsmål kan rettes til Ståle Jan Frøynes på telefon 901 41 998.

Stevnets hjemmeside: https://2019.kwinternational.no/

Karsten Warholm møter verdensmesteren på hjemmebane

Karsten Warholm dro rett på treningsleir til Tenerife etter å ha mottatt prisen som Årets forbilde på Idrettsgallaen sist lørdag. Når Dimna-løperen kommer hjem skal han prøve å slå den regjerende og triple verdensmesteren på 400 meter innendørs, tsjekkiske Pavel Maslak, i hekkeløperens eget stevne Karsten Warholm International fredag 25. januar i Ulsteinvik.

– Jeg har ekstremt lyst til å vinne mot verdensmesteren hjemme i Ulsteinvik, sier Karsten.
–  Vi kunne knapt kunne funnet bedre motstand, og det er stor fallhøyde. Men det er slik vi liker det. Ingenting er som å ta den hardeste  utfordringen. Bare tanken på en seier mot han som regnes som gud på 400 meter innendørs er motiverende i seg selv, sier han. 

Tsjekkeren har vunnet 400-meteren under innendørs-VM i 2014, 2016 og nå sist i 2018. Han har løpt 45.24 på distansen innendørs, noe som er 0.35 sekunder raskere enn Warholms norske rekord innendørs på 45.59. Likevel går Dimna-gutten for å slå tsjekkeren og sin egen norske rekord.

– Det var jo dette som var drømmen. Å få løpe mot slik motstand hjemme i Ulsteinvik. Vi har lagt mye stolthet i å prøve å få dette til. Nå gleder jeg meg bare til å få vist stevnet fram for hjemmepublikummet, sier Warholm.

Av utøverne i Team Coop Tokyo kommer også Karoline Bjerkeli Grøvdal, Amalie Iuel og Hedda Hynne til Ulsteinvik. For i  tillegg til den store 400 meter-duellen inneholder stevnet lengde, 200 meter, 400 meter, 800 meter og 3000 meter for kvinner og lengde, 200 meter og 1500 meter for menn. Alle øvelser med internasjonal, nasjonal og lokal deltakelse.

Detaljerte startlister kommer i dagene framover.

Kontaktperson:
Ståle Jan Frøynes
Telefon: 901 41 998

Akkreditering:

Media som ønsker akkreditering til stevnet kan sende en mail til Kristine Haddal på  kristine@2019.kwinternational.no

Informasjon om stevnet vil bli lagt ut fortløpende på  www.kwinternational.no

Vi benytter informasjonskapslar (cookies) for å gjere opplevinga di betre når du besøker denne nettstaden. Ved å fortsette å bruke nettstaden godtek du bruken av informasjonskapslar. Du kan lese meir her.